Triggerpunkt massage

Jeg har været på kursus og lært denne spændende teknik.

Triggerpunkter kan forekomme overalt i kroppen, typisk sidder de i muskler og sener, der belastes.
Triggerpunkter kan forekomme ved overforbrug af muskler og dårlige arbejdsstillinger, ligesom de kan opstå gennem fald og ulykker.
Man kan give behandling med triggerpunktmassage alene – men triggerpunktmassage kan også bruges sammen med fysiurgisk massage.
Ved at massere triggerpunkterne med speciel teknik og udspænding  øges blodgennemstrømningen og derved afhjælpes fysiske problemer.
Fysiologien af triggerpunkter:
Triggerpunkter opstår så vidt vides i forbindelse med overanstrengelse, belastning eller andre skadelige påvirkninger. Når muskelproblemer opstår, sker der en forandring i det spændte væv, som er involveret.
Der er mange teorier om et triggerpunkts opståen, nogle mener, at der sker en ophobning af kalk lokalt i vævet, og at det giver en øget karsammentrækning, hvorved triggerpunktet opstår, andre har den opfattelse, at der er arvæv efter en muskelcelle er gået til grunde, således at der opstår iltmangel. Et triggerpunkts eksistens kan ikke forklares ud fra anatomiske studier, idet det ikke kan påvises i mikroskopet.
Men – triggerpunkter er punkter, der ligger i spændte muskler, som er utrolig hypersensitive og meget smertefulde punkter, hvilket også kan forårsage smerter andre steder i kroppen.
Translate »